Laat Je Zien

Laat Je Zien is een methodologie die is ontwikkeld in samenwerking van psychologen, pedagogen en docenten onder leiding van Marianne Koeman om een aantal zeer waardevolle psychologische en pedagogische inzichten gemakkelijk toe te kunnen passen in het onderwijs.

Iedereen heeft de kwaliteiten al in huis. Laat Je Zien is een onderliggend stelsel, een structuur, om te waarborgen dat belangrijke activiteiten die het ontwikkelingsproces van de deelnemers versterken regelmatig aan bod komen op scholen.
De eigen ervaring vormt de kern. Als docent kun je doelgericht dingen uit je eigen leven delen en inzetten voor het leerproces op passende en veilige manier.

Het gaat om een ordening van verschillende componenten die alle een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling en groei van een mens. Er is aandacht voor de ontwikkeling van lichaam en geest.

Op basis van Laat Je Zien zijn  trainingen ontwikkeld voor het onderwijs en voor de zorg:

9 x Grunberg (Onderwijs)

Beter Verwoorden (Onderwijs)

Leg Verbinding (Zorg)

Leef Je Uit (Zorg)

* Gebaseerd op Didáctica de la Comunicación die is ontwikkeld in Bolivia.
* De lessenserie en handleiding Beter Verwoorden – Laat Je Zien werden mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Theo Quené Fonds.