Richtlijnen inzendingen

De Holocaust Literatuur Prijs is een tweejaarlijkse prijs. Het bekroont het beste boek met de Holocaust als thema. In aanmerking komen fictie en non-fictie teksten, die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en waarin de Holocaust een hoofdrol speelt. Ook nog niet gepubliceerde teksten waarin de Holocaust een belangrijke rol speelt kunnen bekroond worden. De prijs bestaat uit een bedrag van 2000 euro en een diner met de jury, indien de prijswinnaar daar behoefte aan heeft.

De jury roept voor de volgende editie iedereen op die een tekst heeft geschreven of die in het bezit is van een tekst die in aanmerking komt voor de prijs deze op te sturen vóór 1 februari 2025. In aanmerkingen komen boeken die gepubliceerd zijn in 2023 of 2024 en die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en waarin de Holocaust of de verwerking ervan een wezenlijke rol speelt. Voor ongepubliceerde manuscripten geldt de voorwaarde dat ze in het Nederlands zijn geschreven.

Voor digitale inzendingen en verdere informatie: info@stichtinggrunberg.com. Alle inzenders krijgen een bevestiging van hun inzending. Er is geen shortlist en ook geen longlist.