De handleiding

De handleiding bij de training Beter Verwoorden – Laat Je Zien geschreven door Marianne Koeman i.s.m. Judith de Klerk en Tinka van Hulzen, is te bestellen via bol.com voor slechts 19,95

 

In de Handleiding leert u als docent welke werkvormen u kunt hanteren om leerlingen te stimuleren hun eigen ervaringen te gebruiken bij het leren.

In de twaalf lessen uit de lessenserie kunnen leerlingen van u leren hoe zij de woorden vinden om zich optimaal uit te drukken en trots te zijn op hun prestaties.

Stimulerend, duidelijk, plezierig! De leerlingen worden meervoudig uitgedaagd. Ze zullen meer de waarde van schrijven voelen! (Leerkracht, Bergen)

De lessenserie ziet er erg uitgebreid en overzichtelijk uit.(Leerkracht omgeving Rotterdam)

De lessenserie Beter Verwoorden – Laat Je Zien is een opmaat naar het werken met de eigen ervaring van leerlingen. Het zijn twaalf lessen de helemaal zijn uitgeschreven inclusief een indicatie van de benodigde tijd.

Het vervolg is werken met de methode Laat Je Zien. Zo kunnen alle zaakvakken worden gegeven op basis van de lesvorm Laat Je Zien.

Het voordeel hiervan is dat een leerling altijd vanuit een eigen ervaring start en zo een diepere verbinding heeft met de aangeboden lesstof. De eigen ervaring is verbonden met gevoelens en de gevoelens spelen een rol bij het leren (A Damasio (1944) Brain and Creativity Institute).

 

Op deze website is ook te vinden hoe de werkvorm van de lessenserie kan worden ingepast in het curriculum